Share
Update voor wandeltrainers en coaches
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

Beste wandeltrainer, -coach of -begeleider,

Ben je de zomer goed doorgekomen? Inmiddels is Nederland weer opgestart. Ook de wandeltrainingen zijn weer volop bezig.
In deze nieuwsbrief proberen we het relaxte vakantiegevoel nog even vast te
houden met tips over wandelen en ontspanning. En daarnaast tref je praktische info aan waar je als wandeltrainer, -coach of -begeleider je voordeel mee kunt doen.



 
 
Wandeltrainersopleidingen vergoed vanuit Sportakkoord

Het landelijk Sportakkoord kreeg dit jaar een vervolg. Dat is goed nieuws, want ook via Sportakkoord II worden onze opleidingen tot Wandelbegeleider (niveau 1) en Assistent-Wandelsporttrainer (niveau 2) gesubsidieerd. Dat betekent dat er voor deelnemers geen kosten aan verbonden zijn. Als wandelorganisatie of andere wandelaanbieder kun je een opleiding aanvragen via de lokale adviseur sport van jouw gemeente.  Hoe dat werkt, lees je op kwbn.nl.

 
Wandeltrainersdag

Als reminder voor in de agenda: de landelijke Wandeltrainersdag. Op zaterdag 25 november 2023 ontvangen we je van 09.30-16.00 uur op Sportcentrum Papendal. In samenwerking met de Atletiekunie bieden we workshops aan op het gebied van onder andere voetentraining, variatie wandeltraining met materialen, voeding, stiltewandelingen en nog veel meer. Het volledige programma en de inhoud van alle workshops worden medio september bekend. Inschrijven kan vanaf donderdag 28 september.

 
 

Nationale Sportweek


Van 15 t/m 24 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Dé mogelijkheid om mensen kennis te laten maken met jouw aanbod. De Nationale Sportweek is een initiatief van sportkoepel NOC*NSF. Heb je activiteiten gepland, dan kun je deze met behulp van de handige toolkit van NOC*NSF promoten. Hierin vind je verschillende uitingen, zoals social media-posts, templates voor persberichten en nieuwsberichten en campagnebeelden. In deze uitingen komen verschillende sporten in beeld, maar je kunt de beelden personaliseren (dus toespitsen op wandelen en jouw activiteiten). Klik hier voor de
Toolkit Nationale Sportweek. NOC*NSF geeft ook nog 15 tips om je te presenteren tijdens de Nationale Sportweek.

 
Om te delen met jouw wandelaars ...


Tip van wandeltrainer Linda Schuurs:
'Zo kom je in verbinding met jezelf'


Tijd nemen voor een wandeling geeft je ontspanning en rust. Hiermee blijf je stress de baas. Met onderstaande oefeningen help je jouw wandelaars (nog) meer in verbinding te komen met zichzelf.

 

  1. Stress kun je aan je ademhaling herkennen. Sta even een momentje stil om er op te letten hoe deze verloopt. Als je gestresst bent, dan gaat de ademhaling geforceerd, gejaagd en voelt hoog in de borst. Er ontstaat een gevoel van spanning en alle energie gaat naar het hoofd en je gedachten. Als de ademhaling laag en diep is, zul je meer ontspanning ervaren. Het lichaam uitrekken, diep in en daarna uitademen helpen bij het loslaten van spanning.
  2. Door de aandacht naar de voeten te brengen, kun je meer gaan gronden/aarden en haal je de energie uit je hoofd. Een visualisatie daarbij: "breng je aandacht naar je voeten en stel jezelf voor dat je voeten een paar laarzen zijn. Je stapt vervolgens in je laarzen en laat het gewicht van je hele lichaam in die laarzen zakken.
  3. Oefening voor de voeten: Verdeel het gewicht over beide voetzolen, evenveel links als rechts. Wikkel dan om en om de voeten af over de grond.
  4. Spanning letterlijk de grond in laten zakken. Buig voorover (let op dat de knieën niet op slot zijn) en laat je hoofd loshangen. Adem in deze rustige houding naar je buik en ontspan je schouders. Bij het weer omhoogkomen en oprollen van de wervelkolom zorg je dat je buik is ingetrokken. Om duizeligheid tegen te gaan (bij het omhoogkomen) kun je een paar keer de schouders naar achter rollen. Je kunt een paar keer rustig op en afrollen en de wervelkolom soepel maken. Op deze manier breng je je zenuwstelsel tot rust en krijg je een soepele rug!
  5. Als tip voor na de wandeling is het goed om de voeten te (laten) masseren om te gronden en de energie uit je hoofd te halen. Een voetenbadje is ook heel ontspannen en laat alle spanning in het water achter!

Linda Schuurs biedt een speciaal programma om mensen meer in verbinding met zichzelf te laten komen: www.lindaschuurs.nl/verbind-met-je-ware-natuur. Lees meer over de trainingen van Linda op: www.aardiginbeweging.nl en www.lindaschuurs.nl.


 
 
 


Wandelactiviteit uitgelicht


Wil je jouw wandelaars ook rust laten ervaren tijdens het wandelen? Maak dan eens een stiltewandeling met ze. Op Wandel.nl tippen we verschillende stiltegebieden. Ook lees je meer over georganiseerde stiltewandelingen.

 
 
 
Linkedin
 
Website
 
Email
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een opleiding bij KWbN hebt gevolgd
of omdat jouw organisatie aanbod voor wandelaars heeft.
Gegevens wijzigen of
Uitschrijven
Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, The Netherlands
 


Email Marketing by ActiveCampaign